Sucuri 100% Pure
Acai   Afine Rosii   Aloe Vera    Aronia    Catina    Goji    Mangostan    Noni    Rodie    Soc    Afine
Scurt Istoric

Rodia isi are originea in Persia. In zilele noastre, culturile de rodie se regasesc in numeroase tari cu climat tropical si subtropical, cum ar fi Israel, Afganistan, Iran, Spania, Italia, Turcia, California sau Cipru. Este o planta rezistenta la seceta si poate fi cultivata in regiuni uscate cu clima mediteraneana (cu ierni ploioase) sau in regiuni cu veri ploioase. Sunt plante tolerante la inghet moderat, pana la ?10 C.

Planta este de asemenea crescuta extensiv in China de Sud si Asia de Sud-Est, unde a ajuns fie pe Drumul Matasii, fie adusa de corabiile comerciale.

Orasul antic Granada din Spania a primit numele de la acest fruct in perioada maura. Colonistii spanioli au introdus mai tarziu fructul in regiunea Caraibelor si America Latina, dar in coloniile engleze nu a avut prea mult succes: "Plantati-o langa marginea casei, aproape de zid. Astfel va creste sanatos, va inflori frumos, si va face fructe in anii caldurosi. Am 24 pe un singur copac..." spunea Doctorul Fothergill.v

Cele mai importante substante continute de rodie sunt cele antioxidante, reprezentate de polifenoli (flavonoide, tanin) dar si vitamine si minerale esentiale pentru sanatatea organismului.

Informatii utile

Sucul de rodie este recunoscut inca din vremuri biblice ca fiind un dar de la Dumnezeu iar arborele rodiu era considerat "copacul vietii".

Gustul rodiilor difera in functie de soiul de rodie si de nivelul de coacere. Poate fi foarte dulce sau foarte acru, dar in majoritatea cazurilor este undeva la mijloc, un gust caracteristic dulce acrisor, asezonat cu note de tanin.

Sucul de rodie este o bautura populara in Orientul Mijlociu, frecvent folosit si in bucatariile traditionale iraniana si indiana. In Statele Unite ale Americii a inceput sa fie comercializat pe scara larga in anul 2002.

Inainte de raspandirea rosiilor in Orientul Mijlociu, rodia era folosita in multe mancaruri persane.

In Turcia, Armenia si Azerbaidjan, rodia este folosita in mai multe moduri, mai ales sub forma de suc.

In Turcia, sucul de rodie este folosit la salate, la marinarea carnii sau este baut. Semintele de rodie sunt si ele folosite in salate, diverse preparate si deserturi.

In Azerbaidjan si Armenia, rodia este folosita cel mai des sub forma de suc dar si pentru producerea vinului de rodie.

In Grecia, rodia este folosita in numerose preparate, lichioruri, topping de inghetata, amestecata cu iaurt sau sub forma de gem.

Informatii nutritionale

100 ml de suc de rodie contin in medie:

Energie 255 kJ/60 kCal
Proteine 0,2g
Carbohidrati/zahar 14,8g
Grasimi <0,1g
Fibre <0,1g
Unitati BE 1,2
Fructul Minune pentru Fertilitate
| Ajuta la tratamentul infertilitatii
| Reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiace
| Reduce stresul oxidativ
| Ajuta la tratarea afectiunilor articulare
| Regleaza nivelul colesterolului in sange
| Trateaza disfunctiile erectile

Sucuri bio-organice din legume și fructe


Elixiruri din plante medicinale


Seve din plante medicinale pure